Godalni orkester Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje vodi profesorica violončela, Ksenija Trotovšek Brlek. Orkester ima 25 članov in izvaja glasbo različnih obdobij, in sicer baročno, klasično, pa tudi modernejšo in lahkotnejšo. Skladbe zanj največkrat priredita Ksenija Trotovšek Brlek in Rok Hrvatin.
Poleg nastopanja ob različnih priložnostih v Slovenski filharmoniji, ljubljanskih Križankah, Cankarjevem domu, Gospodarskem razstavišču, festivalu Lent v Mariboru, Kinu Šiška, hotelu Mons, festivalu Svirel, godalni orkester med svoje pomembnejše dosežke vključuje samostojno zgoščenko, ki je izšla ob 60-letnici Glasbene šole Ljubljana Moste - Polje, nastop v Puli in dva koncerta v Berlinu.
Za vedno pa se je članom orkestra vtisnila v srce zmaga na avdiciji za predstavitev Slovenije na festivalu Fakel, ki je bil maja 2013 v Vitebsku v Belorusiji. Orkester je nastopil v razprodanem amfiteatru s šest tisoč sedeži.
V decembru 2015 je orkester združen z godalnimi orkestri iz Zagreba, Sarajeva, Beograda in Skopja nastopil na slavnostnem novoletnem koncertu fundacije »Djeca djeci« na Kolarcu v Beogradu in leta 2016 v Zagrebu.
Dirigentka Ksenija Trotovšek Brlek, akademska glasbenica violončelistka, je zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana, mlade glasbene talente pa vzgaja v Glasbeni šoli LJubljana Moste - Polje.
Leta 2013 je za izjemne dosežke na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja prejela prestižno PRIZNANJE FRANA GERBIČA.
Ob dnevu učiteljev, 2. oktobra 2014, pa je Ksenija Trotovšek Brlek prejela visoko priznanje, NAGRADO REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŽIVLJENJSKO DELO NA PODROČJU GLASBENEGA ŠOLSTVA za leto 2014.

Vaje imajo vsak ponedeljek, od 16.00 do 17.30 v veliki dvorani šole v Mostah.

Facebook